Nieuws

Overzicht van festivals in Friesland dit jaar

Dit jaar belooft Friesland een breed scala aan festivals te bieden, variërend van muziek en kunst tot eten en sport. In dit blog geven we een overzicht van enkele van de meest opwindende festivals die je in Friesland kunt beleven. Festivals in Friesland zijn iconisch en worden veel bezocht. Elk jaar komen er wel nieuwe festivals bij en bijna alles wordt goed bezocht. Mocht je op vakantie zijn in Friesland en je houdt van een feestje, bezoek dan zeker zo’n festival in Friesland.

Oerol Festival

Wanneer: 14 – 23 juni

Waar: Terschelling

Het Oerol Festival is een van de meest iconische evenementen in Nederland en trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar het eiland Terschelling. Dit tiendaagse festival combineert theater, muziek, dans en beeldende kunst, waarbij de natuurlijke omgeving van het eiland vaak dient als podium. Het unieke concept en de prachtige setting maken Oerol tot een onvergetelijke ervaring.

Welcome to The Village

Wanneer: 19 – 21 juli

Waar: De Groene Ster, Leeuwarden

Welcome to The Village is een muziekfestival met een line-up van internationale en nationale artiesten. Gelegen in het natuurgebied De Groene Ster, biedt dit festival niet alleen muziek maar ook kunst, theater en workshops. Het duurzame karakter van het festival is een belangrijk kenmerk, met initiatieven gericht op milieuvriendelijkheid en sociale betrokkenheid.

Sneekweek

Wanneer: 3 – 8 augustus

Waar: Sneek

Sneekweek is het grootste zeilevenement op binnenwateren van Europa en een waar spektakel voor watersportliefhebbers. Gedurende een week staat Sneek in het teken van zeilwedstrijden, feestelijkheden en live muziek. De stad komt tot leven met een bruisende sfeer, waarbij zowel jong als oud kan genieten van de vele activiteiten en festiviteiten.

Into The Grave

Wanneer: 9 – 10 augustus

Waar: Oldehoofsterkerkhof, Leeuwarden

Voor de liefhebbers van hardere muziekgenres is Into The Grave een must. Dit tweedaagse metalfestival vindt plaats op het historische Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden en trekt internationale metalbands en fans van over de hele wereld. Het festival biedt een intense ervaring met een energieke sfeer en krachtige optredens.

Psy-Fi Festival

Wanneer: 28 augustus – 1 september

Waar: De Groene Ster, Leeuwarden

Het Psy-Fi Festival is een van de grootste psytrance festivals ter wereld en vindt plaats in het prachtige natuurgebied De Groene Ster. Dit vijfdaagse festival combineert muziek, kunst, workshops en spirituele activiteiten, waardoor een unieke en inspirerende sfeer ontstaat. Bezoekers kunnen genieten van internationale dj’s, kleurrijke decoraties en een gevoel van gemeenschap en verbondenheid.

Oranjewoud Festival

Wanneer: 30 mei – 2 juni

Waar: Oranjewoud

Het Oranjewoud Festival is een klassiek muziekfestival dat plaatsvindt in het schilderachtige Oranjewoud. Het festival biedt een gevarieerd programma met concerten, kinderactiviteiten en kunstinstallaties, allemaal tegen de achtergrond van de prachtige Friese natuur. Het festival streeft ernaar om klassieke muziek toegankelijk te maken voor een breed publiek en biedt een intieme en ontspannen sfeer.

Fries StraatFestival

Wanneer: 24 – 26 mei

Waar: Leeuwarden

Het Fries StraatFestival is een vrolijk en kleurrijk evenement dat plaatsvindt in het hart van Leeuwarden. Het festival brengt straatartiesten van over de hele wereld samen, met een breed scala aan optredens zoals acrobatiek, mime, muziek en theater. Het festival is gratis toegankelijk en trekt jaarlijks duizenden bezoekers die genieten van de levendige sfeer en de diverse optredens.

Dokk’em Open Air

Wanneer: 28 – 29 juni

Waar: Dokkum

Dokk’em Open Air is een metalfestival dat plaatsvindt in de historische stad Dokkum. Het festival biedt een line-up van nationale en internationale metalbands en is een hoogtepunt voor liefhebbers van het genre. Met een intieme sfeer en een gepassioneerd publiek is Dokk’em Open Air een belangrijk evenement in de Friese festivalkalender.

Dit jaar biedt een indrukwekkend scala aan festivals in Friesland, elk met een uniek karakter en aantrekkingskracht. Of je nu houdt van muziek, theater, kunst of sport, er is voor ieder wat wils. De festivals in Friesland bieden niet alleen entertainment, maar ook een kans om de prachtige natuur en rijke cultuur van de provincie te ontdekken. Plan je vakantie in een natuurhuisje in Friesland, koop tickets voor een festival in Friesland en geniet van alles wat te beleven is in de provincie.